בדצמבר 2019 (!) העליתי את הפוסט הזה לראשונה. עם טיפים להתנהלות נכונה בקהילות דיגיטליות.
ובכן, שנה וחצי אחרי - הוא רלוונטי מתמיד. עם קצת עדכונים :)
מקומן של קהילות דיגיטליות רק גדל והתעצם עם השנים, תפס נפח וחלק גדול יותר משירות הלקוחות, השיווק, המכירות וההתנהלות בשוטף של כל חברה והפך למקצוע נחשק בפני עצמו.
עולם השיווק הוא עולם שמתעדכן, משתנה ומתחדש במהירות רבה. אם פעם פוסטים בעמודים עסקיים היו עושים אימפקט ומביאים לקוחות, לאחר מכן קמפיינים ממומנים ומטורגטים היטב היו מובילים להמרות - הרי היום השימוש בקהילות הוא המנוע השיווקי החזק ביותר, כזה שמוביל לנטוורקינג והרחבת העסק, לחיבורים נכונים ושיתופי פעולה.
אבל גם בקהילות, צריך לדעת מה לעשות ואיך לפעול.
חשוב לדעת איך להתנהל ולנהוג בתוך העולם הזה שבו כל פיקסל חשוב, נזכר ונשמר לעד בצילום מסך אחד פשוט, בטח ובטח בתור בעלות עסקים קטנים. חשוב לדעת איך להשתמש בכלי הזה בחוכמה ואיך לא לעשות לו ״אביוז״ שרק יכול לפגוע בנו.
קבלו כמה טיפים להתנהלות נכונה בקבוצות\קהילות דיגיטליות -
1. תעשו מחקר - לא כל קהילה היא קהל היעד שלך, לא בכל קהילה תמצאו אנשים שהמוצרים\שירותים שלכן יתאימו להם. ודווקא במקרה הזה המשפט "כל המרבה הרי זה משובח" לא רלוונטי.. חשוב להבין מי הן הקהילות שנכון לך לפרסם בהן, הקהילות שיניבו לקוחות פעילים או לידים חמים.
2. חשוב לקרוא את חוקי הקהילה - לכל קהילה נהלים אג'נדה וסט של חוקים משלה, יום פרסום ייעודי\ שרשורים קבועים\ איסורים והגבלות שצריך להכיר. אומנם זה נשמע טריוויאלי - אבל חשוב, רגע לפני שאתן לוחצות "POST" לוודא שלא עוברות על החוקים ושאתן במקום הנכון ובזמן הנכון 🙂
3. לכתוב פוסטים מותאמים לרוח הקהילה - גם אם זה דורש לכתוב פוסט במיוחד או להתאים את הטקסט שלך לקבוצה הספציפית הזו, תשקיעו כמה שניות נוספות ותבצעו את ההתאמות הנדרשות. כך, הצד השני לא יקבל תחושה של "העתק הדבק", אלא תחושה שפונים אליו באופן אישי, שמדברים ישירות איתו.
מה הכוונה?
- לכתוב בקבוצת נשים בלשון זכר? פחות מתאים.
- לכתוב בקהילה הדוגלת במינימליזם וצמצום צריכה על SALE ומכירה קמעונאית? פחות מתאים.
- לכתוב בקבוצה של טבעונים על מוצרי חלב או בשר חדשים בשוק? פחות מתאים.
4. להיות פעילות בקהילה - קהילות דיגיטליות נועדו לייצר קשרים, לעשות חיבורים - ולא רק לשיווק עצמי. אך אם אחת המטרות שלכן היא קידום העסק, חשוב לפעול ו"לעבוד" בשביל זה. כדי להגדיל את המודעות והחשיפה לעסק שלכן ואת הנוכחות שלכן ברשת, חשוב להיות פעילות בקבוצות הרלוונטיות, לא רק ביום הפרסום.
אם תכנסו ותפרסמו בקהילה פעם בשבוע ביום הפרסום, אתן לא יכולות לצפות לניסים ונפלאות מהצד השני, לחשיפה וללקוחות. מדובר במערכת יחסים, וכמו בכל מערכת יחסים, אתן צריכות להשקיע בצד השני 🙂 ככל שתגיבו ליותר פוסטים, תקחו חלק פעיל יותר בקבוצות השונות, תהיו אקטיביות ואינפורמטיביות בנושאים שהם לא בהכרח העסק שלכן - כך החשיפה והעניין בכן ובעסק שלכן יגדל. מעבר לכך שזהו חלק מהאלגוריתם של פייסבוק, זו גם דרכו של עולם ושל כל מערכת יחסים בריאה 🙂
5. למצוא הזדמנויות נכונות לשת"פ - חפשו בתוך הקהילות הזדמנויות לשיתופי פעולה - הן מקצועיים והן אישיים, השתמשו בכוח הקהילה ובחברים הנמצאים בה בכדי לייצר פעילויות מניבות לשני הצדדים ולהגדיל ערך. מהו שיתוף פעולה מוצלח? ובכן, אחד בו שני הצדדים יוצאים מורווחים. ההצעה צריכה להיתפס כשוות ערך, איכותית ורלוונטית לשני הצדדים בשביל שזה יהיה שיתוף פעולה אמיתי, win win לשני הצדדים. נסו למצואאת עמק השווה, את נקודת האיזון בה כל אחד יוצא מורווח.
6. לא כל פוסט צריך להיות מכירתי - גם אם בחרתן לכתוב על העסק ביום הפרסום, לא חייבים להוסיף משפטי מכירה לסיום. היכרות עם העסק, הגדלת מודעות, חשיפה וערך לקהל היעד חשובים לא פחות
7. כנות כנות כנות - אם אתן פועלות בקהילות וממליצות על בעלי מקצוע, ספקים, חברים, קולגות או מכרים - חשוב להיות כנות. אם אתן ממליצות על נשים מתוך קבוצת הנטורקינג שלכן - תציינו את זה. אם מדובר באחותך? תכתבי את זה. גם אם נראה לך שזה ״יוריד את ערך התגובה״ או יגרום לצד השני לחשוב פעמיים. דווקא הכנות הזו, הגילוי נאות הזה - הם אחד הדברים החשובים ביותר בעולם הדיגיטלי שהוא כל כך פרוץ. כתיבת הדברים בשקיפות מלאה תגדיל את האמון *בך* ובאותנטיות שלך, תהפוך את ההמלצות שלך לאמינות יותר וגם את התפיסה שלך בעיניהן של חברות הקהילה. האמון בך בסופו של דבר יפול ויקום על הדברים הקטנים האלו. אל תזלזלי בזה.
8. תזכרו שבצד השני של המקלדת יושב בן.בת אדם - גם אם מדברים על נושאים קשים, גם אם נוגעים לכן בנקודות הכי הכי רגישות. גם אם השיח בפוסט יכול בשניות להתלקח - תמיד תזכרו שבצד השני יושב בן או בת אדם. כמוכם בדיוק. שהמילים המוקלדות לא תמיד מתפרשות כפי שהתכוון המשורר, שרגש, ניואנסים, הבעות פנים, סימפתיה - לא תמיד עוברים בטקסט. תנסו לכתוב את הדברים ברכות והכלה, לשפוט לכף זכות. לזכור שנורא קל ״להרוס״ בן אדם, לפגוע ולהעליב בהינף אצבע על מקלדת, גם אם לא התכוונתן לכך.
תנשמו עמוק, תכתבו - ותקראו את התגובה שלכן בשנית.
אם אתן מאוד עצבניות או טעונות בנושא? תשקלו בכובד ראש את התגובה שלכן. לפעמים עדיף לא להגיב או לפנות למנהלי הקהילה לעזרה וניטור השיח.
היד קלה על המקלדת ויכולות להיות לה השלכות הרסניות, השתמשו בה בחוכמה ורגישות. בסובלנות כלפי האחר ואמפתיה.
9. ולסיום - טקסטים בגובה העיניים ואותנטיות - חשוב לזכור שבקבוצות ובקהילות השונות אתן כותבות בתור האישה שמאחורי העסק ולא בתור העסק עצמו. כך שביטויים כמו "רק אצלנו תוכלו למצוא" או "אנחנו גדלים ומציעים לכם מבצע מדהים" זה אחלה, לעמוד העסקי, למודעות הממומנות וכו'. אך בפרסום בקבוצות, אתן - בתור בעלות העסק, יכולות להכניס חלק אישי ורצוי שתעשו את זה.
שיתוף של תוכן שיחבר את הקהל לנשים שאתם, לנשים שעומדות מאחורי העסק, בנו אותו, הקימו אותו ומתפעלות אותו בשוטף. טקסטים כאלו מעוררים הזדהות וחיבור. ניתן להשתמש ברגש, בסיפור שמאחורי העסק, בסיפורי הצלחה\כישלון שהיו ולמדתן מהם ואפילו במבצעים ותכנים שיווקיים, אם מוצגים בצורה טבעית ונכונה.
בהצלחה ❤️
Comments