top of page

אסטרטגיה, שיווק וקורונה

  • תמונת הסופר/ת: Dotan Hershkovitz
    Dotan Hershkovitz
  • 16 באפר׳ 2020
  • זמן קריאה 7 דקות

המציאות דורשת מאיתנו לעשות התאמות למצב, לשירותים ולמוצרים שלנו. להתאים את עצמנו ללקוחות, לדרכי השיווק והפרסום - ובכלל.

היום שאחרי יכול להגיע תוך שבוע ויכול לקחת עוד מספר חודשים.

והאם היום שאחרי יראה כמו היום שלפני? אנשים מפחדים להוציא כסף ויבחרו בקפידה את ההוצאות וההשקעות שלהם, זה הזמן שלנו לחשוב על המצב הנוכחי בראייה אסטרטגית, קדימה והלאה.

אז איך עושים את זה נכון? מה לא מתאים עכשיו? ואיפה לא כדאי להגזים?

ניסיתי לרכז פה תהליך חשיבה, אסטרטגיה (על קצה המזלג למרות שזה ארוך) שיכול לשמש בינתיים, וגם ביום שאחרי.

הפוסט מתייחס בעיקר לא.נשים שהמוצרים והשירותים שלהם *לא מושבתים בימי קורונה* אך כולם יכולים ללמוד ממנו וליישם.

..............................................................................



1. לפני הכל - הא.נשים. להבין מי הקהל שלנו בימים אלו?


  • להבין מי הפרסונות החדשות, מיהם האנשים שהם קהל היעד? >> "כולם" זו אף פעם לא התשובה הנכונה :) >> אם תחשבו על זה יותר מידי, תנתחו ו"תקטינו" את קהל היעד יתר על המידה - זה גם לא יהיה נכון.

  • האם הקהל החדש זהה לקהל שהיה לנו עד היום או שמדובר פתאום בעולם חדש ומופלא? (למשל, מדריכות ספורט.. שעולם ההדרכות הדיגיטליות פתח להן קהל חדש של מתאמנים והכנסות פוטנציאליות מכל רחבי הארץ ואפילו העולם)

  • מה מאפיין את הקהל שלנו? תלמדו עליו! מה הם אוהבים? איך הם כותבים? מה הם מחפשים? למדו את קהל היעד שתוכלו להתאים אליו את התכנים באופן המיטבי ביותר.


2. להתאים את המוצר והשירותים לקהל החדש -

מהתוכן השיווקי ועד המחירים -

  • חשוב לתת מחירים תואמים למצב הנוכחי אבל לעשות גם אסטרטגיית גדילה לעצמכם.

  • גם ביום שאחרי, המחירים לא יחזרו באופן מיידי להיות גבוהים כמו שהיו לפני המגיפה, צריך לחשוב בזהירות מאיפה מתחילים ולאן מעלים - ומתי?

חשיבה קדימה - איפה הקהל שלנו יהיה ביום שאחרי? ואיך אנחנו יכולים "לשמור אותו" קרוב?

  • באילו קהילות הקהל הזה יהיה? מה מאפיין את הקהילות האלו?

  • מה מאפיין את מקומות ה"בילוי" של הקהל שלי?

> האם הם דיגיטליים וטכנולוגיים ושווה להשקיע בקהילה לעצמכם ולעסק שלכם?

> האם הם קהל מבוגר יחסית ושווה להשקיע בדיוור איכותי?

> האם הם צעירים מאוד ושווה להשקיע בלמידה של רשתות חברתיות חדשות כמו TIKTOK ודומיו?


3. מטרות -

  • המטרה הרחבה - המאקרו: היום שאחרי.

  • מטרת הביניים -בין מאקרו למיקרו: כוללת: לשמר הכנסות, להישאר רלוונטיים, לשרוד, להתקיים, שיהיה לעסק שלנו "יום שאחרי" להגיע אליו :)

  • המטרות ה"קטנות" והשוטפות - המיקרו: זה הזמן להחליט על המטרות הייעודיות לכם! (אפשר כמובן יותר מאחת, אבל עדיף להתמקד ב-לא יותר מ 2)

    1. הכנסות של X ש"ח בחודש? (מהו ה X שתהיו מרוצים ממנו בתקופה הזו?)

    2. הגדלת רשימת תפוצה?

    3. הצטרפות של לקוחות פוטנציאליים לקהילה חדשה שאתם בונים?

    4. לייקים לעמוד פייסבוק?

    5. עוקבים חדשים באינסטגרם?

התאימו את המטרות מיקרו לעסק שלכם, ליכולות ולזמינות שיש לכם לעסק. הכי חשוב, בשביל להגדיל תחושת מסוגלות וגם בכדי להצליח באמת לעשות משהו - זה לתת מטרות ריאליות, ישימות ואופרטיביות שניתן להתחיל ולבנות את האסטרטגיה שלהן כבר עכשיו, היום.

4. איך הקהל שלכם קונה/משתתף/רוכש את המוצר או השירות שלכם?

  • תבדקו מה אתם צריכים בשביל שהדבר הזה יקרה? מה אתם צריכים לעשות בשביל שהשירות והמוצר שלכם יהיו מוכנים לשיווק, הפצה ומכירה באופן מיידי.

    1. האם צריך לבנות עמוד נחיתה חדש?

    2. האם צריך להתאים ולעדכן את האתר הקיים?

    3. האם צריך לעשות מנוי ל ZOOM, VIMEO או כלים אחרים הקיימים בשוק?

    4. האם זה הזמן לרכוש ציוד הקלטה/שמע/תאורה? כל השאלות האלו קשורות אך ורק למטרות שהצבתם לעצמכם. לא נבנה עמוד נחיתה חדש אם כל הדברים מופיעים באתר, לא צריך לרכוש מוצרים ותוכנות אם אתם מסופקים ממה שיש לכם או יכולים להשאיל. נסו לפרט ולהבין מה הצרכים האמיתיים שלכם ולפעול בכמה שפחות הוצאות והשקעה כדי להגיע לתוצאה המיטבית במסגרת הגשמת המטרות.


  • לעומת זאת - זה הזמן לעשות התאמות לתשתיות. אני לא ממליצה לבנות את הכל מחדש ולהשקיע שעות בתכנון/תכנות/עיצוב ויצירת תכנים חדשים, אבל כן לעשות מתיחת פנים, לייצר חומרים שיווקיים ותשתיות מספקות לתקופה הזו. אם יהיה צורך, תמיד תוכלו לשנות ולשפר את הנראות של הדברים בהמשך.


  • בדיקות בדיקות בדיקות - תעשו בדיקות לעצמכם! שלחו לחברים קרובים, קולגות שמבינות בתחום ועליהם אתם סומכים, בני משפחה - תוודאו שהכל באמת מוכן. שכל הלינקים עובדים, שהטקסטים מובנים, שהתמונות נעימות לעין. הקשב של הלקוחות הפוטנציאליים שלנו מתחלק בינינו לבין עוד אינסוף גירויים בכל רגע נתון - התשתדלו לייצר מוצר טוב מאוד, או לפחות טוב ככל שניתן במסגרת המגבלות, כדי להיות אלו שיתפסו את תשומת הלב.


5. שיווק ופרסום

אחרי שהחלטנו על מחירים חדשים, מוצרים חדשי ותמהיל הולם לתקופה - זה השלב לעבור הלאה.

  • להכין תכנים שיווקיים, לא בכמויות מסחריות - כל הסיפור והתקופה הזו יכולים להיות מאחורינו תוך שבועיים שלושה. אבל חשוב שכן תהיה תשתית תוכן מוכנה. אני ממליצה לכתוב כמה פוסטים, תכנים, טקסטים שיסבירו (בשפה של קהל היעד) : > מהו השירות החדש/המוזל/המעודכן? > מה השירות כולל? > כמה זה עולה להם? > מה יוצא להם מזה? :)

  • להבין איפה נכון לפרסם - לא כל קבוצה או קהילה היא המקום בשבילכם - אני ממליצה למצוא 3-4 קהילות שבהן קהל היעד נמצא, לכתוב 3-4 פוסטים (כמספר הקבוצות) ולפרסם תכנים שונים בכל אחת מהקהילות - בימי הפרסום ולפי החוקים של הקהילה כמובן. וכמה טיפים על פרסום בקהילות: > אני מזכירה שלבוא ולפרסם "ככה סתם", לעשות "שגר ושכח" זה לא מומלץ, זה לא עובד, זה לא יעיל ולא שימושי. גם אם המוצר מאוד אטרקטיבי, גם אם אתם מתנסחים מאוד יפה ואם התמונות שתשימו יהיו סופר מושכות - זו לא הדרך. התנהלות בקהילה היא מערכת יחסים לכל דבר ועניין, צריך לתת, להגיב, לתרום, לפרסם דברים שהם לא שיווקיים (!) בשאר ימות השבוע - לא בשביל לשווק. אלא בשביל להיות חלק מהקהילה, בשביל הערכים המוספים שיש בזה. > לא ממליצה להתפזר עם כמות הקהילות! לפעמים (ואפילו לרוב) 2 קהילות בלבד או אפילו 1 בה תהיו באופן שוטף ובולט, "תעשה את העבודה" טוב יותר מאשר פרסום שיווקי קר ומנוכר ב 15 קהילות. > התאימו את הטקסטים - כל קהילה עם שפה משלה, לשון נקבה בקבוצה נשית, מעורב\רבים בקבוצות גברים-נשים וכו'.. > לטיפים נוספים על איך להתנהל נכון בקהילות - אפשר לקרוא עוד במאמר הזה


6. תכנון זמנים

1. התאימו את הזמנים ליעדים - במידה והחלטתם שאתם רוצים להגדיל את רשימת התפוצה, מהו היעד השבועי/חודשי הטוב בעיניכם? מהי המטרה? להגיע ל 5,000 נרשמים? 1,000? חצי מיליון? :) נסו לחלק את המספרים והזמנים באופן ריאלי - להחליט שבכל שבוע צריך לגדול ב X נרשמים חדשים, ולבנות תוכנית מותאמת ליעדים באופן ברור - מה לעשות, לפרסם ואיפה בכל חודש, שבוע ויום בהתאם לכך.

2. יעילות ולו"ז ריאלי - באופן כללי חשוב להקפיד על תכנון זמנים ויעילות, לארגן את הלו"ז באופן שבו תוכלו באמת לעמוד במשימות. תחושת הסיפוק כשמצליחים לעמוד במשימה מול תחושת התסכול והכשלון שמרגישים כש"לא הספקתי כלום" הן ממש קיצוניות, שתיהן. אנחנו כמובן נעדיף את הראשונה ולכן חשוב להקפיד על לו"ז ריאלי (גם אם מצומצם וכולל מעט משימות מידי יום)

  1. והחיים עצמם? אתם יודעים שאתן עם הילדים היום בבוקר ויהיה לכן זמן רק בצהריים? מצוין. אל תשימו שום משימה לשעות הבוקר, תהנו מהזמן עם הילדים. תמעיטו ברגשות אשם ותגדילו את תחושת הסיפוק והיעילות ברגע שתתיישבו לעבוד.

  2. סדרו זמנים לפי משימות - אתם יודעים שאתם צריכים 3 שעות ברצף למשימה מסוימת? אל תתפשרו על פחות מזה, תנסו להשיג את משבצת הזמן הזו במהלך השבוע, ותחכו עם המשימה עד לאותו רגע. שתוכלו לסיים אותה באופן מיטבי ולא לעבוד בקטיעות וחלקים

  3. הפרידו משימות בית-תפעול-שוטף-כביסות-קניות וכו' מרשימת המשימות של העסק.

  4. אתם אנשי יום ולא אנשי לילה? מצוין. תדאגו שתהיה לכם משבצת עבודה במהלך היום, גם אם זה אומר להדליק לילדים טלוויזיה, גם אם זה אומר לשים את הטלפון על שקט ולהוריד גירויים.. התאימו את הזמן לעצמכם! למגבלות, יתרונות וחסרונות שלכם.

  5. חלקו את המשימות למשימות דחופות, חשובות ומשימות שסובלות דיחוי - התחילו עם המשימה הדחופה ביותר כמובן, אבל ניתן לעשות משימה אחת דחופה ביום, 2 משימות חשובות ואף לא משימה אחת שסובלת דיחוי. זה עדיף מאשר לנסות ולדחוך את כל הדברים הדחופים ביום אחד ולבצע אותם בצורה שאינה טובה, מספקת או משרתת את המטרה שלכם ושל העסק. עוד על ניהול זמן ניתן לקרוא בכתבה הזו


7. שיתופי פעולה ובארטרים

גם אם השירות והמוצר החדשים שלכם כבר כמעט כמעט מוכנים, גם אם יש לכם מה להשיק, גם אם המטרות יושגו תוך שבועיים - זה הזמן להבין שאתם לא לבד. אנחנו באותה סירה, כולנו, ובתקופה הזו זה בדיוק הזמן לקחת, להיעזר, להשתמש, לחלוק, לעשות סחר חליפין ולהציע דברים שבעבר לא הייתם בהכרח מציעים. שימו לב, בכל הדברים הבאים, בכל הנושא של שת"פ ועבודה עם א.נשים אחרים הדבר החשוב ביותר לזכור הוא הנושא של הדדיות. >> אם רק צד אחד מרוויח מזה? זה לא שת"פ. >> אם צד אחד מקבל פחות? זה לא הוגן. >> אם אתם מרגישים שאתם עושים למישהו טובה? אתם לא. אף פעם לא. נסו לחשוב על האחר, לצאת מעצמכם. לתת בשביל לתת וגם לקבל באהבה, בענווה והוקרת תודה.

מה זה אומר?

  1. הצעות למנהלי קבוצה/קהילה - למשל, לפנות בהצעות מסחריות למנהלי קהילות. הנחה משמעותית בתמורה לשת"פ, בלעדיות לקהילות בתמורה לפרסום, להציע לייבים ותכנים, מאמרים ווובינרים למנהלים של הקהילות הייעודיות לכם. כאלו שבאמת יראו את הערך של המוצר והשירות שלכם, שיש הדדיות ורווח לשני הצדדים. אם מנהל הקהילה לא עונה - לא צריך להפציץ בהודעות. זה לא מתאים לשלוח הודעות לקולגות שלו ולהגיד שהוא לא עונה בפרטי, זה לא מתאים לדבר אליו לא יפה כי לקח לו כמה ימים לחזור אליכם וכו'.. קחו בחשבון שזו התקופה בה מנהלי קהילות מקבלים הכי הרבה הצעות לשת"פ, עזרה וכו'.. והם גם בני אדם. סבלנות, ענווה ואיפוק.

  2. הצעות לשירותים משלימים - לפנות לקולגות ולהציע משהו מורחב, משותף. למשל, תזונאית ומאמנת כושר - לשלב תוכנית אימונים ותזונה דיגיטלית, ההכנסות מתחלקות ביניכן, וכנ"ל השיווק, ההתעסקות מסביב וכו'. זה בדיוק הזמן לבנות את הקשרים שיוכלו לשמש אתכן גם אח"כ.

  3. ברטרים - הבנתם שאתם צריכים מתיחת פנים לאתר? הבנתם שאתם ממש רוצים עריכת וידאו מקצועית לקורס אונליין? מצויין! נסו להבין מה אתם יכולים לתת למישהו/י בתמורה בצורה של בארטר והציעו את הברטר הזה בקהילות מקצועיות, לנותני שירות עליהם אתם סומכים. (מי שלא יודע מה זה - ברטר הוא סחר חליפין של שירותים/מוצרים: אני אתן לך 3 שעות של ייעוץ שיווקי ובתמורה את תתני לי 5 שעות עיסוי).


8. להתחיל לעשות!

לא משנה מה, לא משנה מתי - הכי חשוב זה לעשות. התקופה מאתגרת, אבל היום שאחרי יגיע. השאיפה היא שאנחנו נהיה מוכנים כשהוא יבוא, שהעסק לא יגווע לו לאיטו בינתיים, שאנחנו לא נאבד תקווה. תכתבו, תחשבו, תגללו את הפיד בקבוצות מקצועיות, תלמדו תחום חדש במקצוע שלכם, תעמיקו את הידע, תעשו לייב, תעשו משהו חדש שמעולם לא עשיתם. אנחנו חיים רק פעם אחת, ובסבב הזה קיבלנו את הקורונה :) זה בדיוק הזמן לעמוד מול המגיפה הזו ולהגיד לה שהיא לא תעצור אותנו.

ואם אתם צריכים עזרה? דברו איתי! אתם לא לבד, אני פה בשבילכם. :)






Comentários


bottom of page